©2018 by Henrik Måwe. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Ikon
  • YouTube Social Ikon
  • Spotify Social Ikon

CHOPIN - EN FÖRESTÄLLNING

En nyskapande konsertpjäs

Konsertpianisten Henrik Måwe har tillsammans med manusförfattaren och regissören Martyna Kaiser skapat en unik enmansföreställning som väver samman Frédéric Chopins musik med hans levnadsöde. Pianisten iklär sig rollen som tonsättaren och framför utöver musiken en fängslande scenisk gestaltning av olika delar ur Chopins liv. Camilla Thulin har därutöver iklätt pianisten en vacker kostym som harmonierar sömlöst med ord och ton. Resultatet blir en aldrig tidigare skildrad symbios mellan denna storslagna musik och dramatisk text.

 

Henrik Måwe om föreställningen:

- Det här har varit en idé jag burit med mig under en längre tid, samspelet mellan drama och musik har alltid fascinerat mig. Ingen annan av musikhistoriens stora tonsättare är så tätt förknippad med sitt instrument som Frédéric Chopin, vilket gör att hans gärning och livshistoria lämpar sig osedvanligt väl för denna typ av gestaltning. När jag blev bekant med Martyna Kaisers arbete förstod jag snabbt att hon var rätt person att göra detta tillsammans med.

 

Chopin är alla pianisters stora hjälte, och hans musik erövrar nya lyssnare hela tiden. Att få inblick i det liv han levde – hans kriser, kärlek och skapande – ger lyssnandet ett oöverträffat djup. Hans ofrivilliga exil och hemlängtan gör dessutom hans livsöde dagsaktuellt. Musiken han komponerade är starkt präglad av den polska folksjälen, och i dag betraktas han som en nationalhjälte tack vare sin musikaliska gärning.


 

Chopin: Henrik Måwe

Text och regi: Martyna Kaiser

Kostym: Camilla Thulin.

Ljud och mixning: Kim Peterson

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now